Meisje ernstig gewond geraakt op basisschool tijdens gymles

Meisje ernstig gewond geraakt op basisschool tijdens gymles

Geplaatst op 25 januari 2023, om 22:25 uur

NIJMEGEN – Een leerling van een basisschool in Nijmegen heeft ernstige verwondingen opgelopen tijdens een gymles. Het meisje is in het ziekenhuis opgenomen en buiten levensgevaar, maar het is afwachten hoe het zich ontwikkelt, zo meldt de school.

Het gaat om basisschool de Akker in Nijmegen-Zuid. Tijdens de gymles kwam het meisje, leerling van groep 8, onder een dikke mat terecht, onder de ogen van haar medeleerlingen, meldt De Gelderlander. De school heeft verklaard dat de vakleerkracht snel en goed heeft gehandeld en heeft Slachtofferhulp ingeschakeld voor de getuige leerlingen.

De school heeft ouders laten weten dat er deze week geen gymlessen meer in de grote zaal worden gegeven en dat er gekeken wordt naar wat er precies is misgegaan.