Spaanse uithalers aangehouden op Rotterdamse Maasvlakte

Spaanse uithalers aangehouden op Rotterdamse Maasvlakte

Geplaatst op 21 januari 2023, om 09:28 uur

ROTTERDAM – Drie vermoedelijke uithalers, onder wie twee Spanjaarden, zijn vrijdagavond aangehouden op de Rotterdamse Maasvlakte. Dit meldt de Zeehavenpolitie, die samenwerkt met de douane. De Spaanse verdachten zijn 28 en 30 jaar. De derde verdachte is een 38-jarige man uit het Limburgse dorp Nuth.

Uithalers worden op haventerreinen ingezet om containers open te breken en daar drugs uit te halen. Regelmatig weet de douane uithalers aan te houden. In de eerste week van dit jaar werden al 27 verdachten opgepakt.

Vijf verdachten die op 1 januari werden aangehouden, worden vervolgd voor deelname aan een criminele organisatie, meldt het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws. Daarmee hangt de verdachten een veel zwaardere gevangenisstraf boven het hoofd dan gebruikelijk.