A15 dicht door ernstig ongeval, veroorzaker gevlucht

A15 dicht door ernstig ongeval, veroorzaker gevlucht

Geplaatst op 21 januari 2023, om 08:48 uur

DODEWAARD – Op zaterdagochtend rond half zeven heeft zich een ongeluk voorgedaan op de A15 tussen Andelst en Dodewaard in de richting van Gorinchem. Hierdoor is de weg afgesloten voor verkeer. Volgens de politie zijn er drie auto’s bij het ongeluk betrokken en zijn er meerdere gewonden gevallen. De huidige toestand van de gewonden is onbekend.

In verband met het ongeluk wordt via Burgernet opgeroepen uit te kijken naar een man die mogelijk betrokken zou zijn bij het ongeluk. De man wordt beschreven als een moeilijk lopende persoon van 1.85 meter, die donkere kleding draagt en iets voor zijn mond heeft, mogelijk een mondkapje. Hij heeft witte schoenen aan.

De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend en er wordt momenteel onderzoek gedaan naar hoe het ongeluk kon gebeuren. De politie verwacht dat de wegafsluiting nog tot ten minste half tien zal duren. Het verkeer wordt omgeleid via Utrecht door middel van de A50 en A12.

Foto’s & video: Marco van Deick/Persbureau Heitink