Automobilist krijgt ongeval en kantelt door gladheid op A73

Automobilist krijgt ongeval en kantelt door gladheid op A73

Geplaatst op 21 januari 2023, om 08:32 uur

EWIJK – Zaterdagochtend 6.45 uur rukten hulpdiensten uit voor een ongeval aan de A73 bij knooppunt Ewijk. Een bestuurder reed op de A73 en nam de afslag richting Herveld. Hierbij verloor de bestuurder de controle over zijn voertuig, schoot uit de bocht, reed deels over een vangrail en belandde op een grasveld aan de zijkant. Een getuige stopte zijn voertuig en hielp de bestuurder uit zijn auto, aldus de politie.

De bestuurder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis afgevoerd. De brandweer heeft de gekantelde auto terug gezet op de wielen en is afgesleept door een bergingsbedrijf.

De linkerrijstrook was behoorlijk glad. De politie kon ter plaatse bevestigen dat gladheid zeer waarschijnlijk een rol heeft gespeeld bij het ongeval. De rechterrijstrook liet geen teken van gladheid zien.

Foto’s: John Beckmann/Persbureau Heitink