18-jarige fietsster overleden na ernstige aanrijding met taxi

18-jarige fietsster overleden na ernstige aanrijding met taxi

Geplaatst op 19 januari 2023, om 16:00 uur

WAGENINGEN – Op de Nijenoord Allee ter hoogte van de Hoevenstein in Wageningen is donderdagmiddag een 18-jarige vrouw uit Wageningen overleden nadat ze met haar fiets werd aangereden door een taxibus.

Rond 14:40 uur kwam de melding van het ongeval binnen bij de meldkamer. Hulpdiensten, waaronder twee ambulances, werden met spoed opgeroepen. Ter plekke wilde stak de vrouw over bij een oversteekplaats, maar zag daarbij een aankomend taxibusje over het hoofd. Hulpverleners reanimeerde het 18-jarige slachtoffer ter plekke, maar dat mocht niet meer baten.

In de taxibus zaten op het moment van het ongeval meerdere kinderen, deze werden door de politie overgebracht naar een opvangplek. De bestuurster, een 55-jarige vrouw uit Rhenen, werd door de politie aangehouden.

Foto’s: Persbureau Heitink