Man verdacht van afpersen meer dan 100 meisjes met naaktbeelden

Man verdacht van afpersen meer dan 100 meisjes met naaktbeelden

Geplaatst op 19 januari 2023, om 15:22 uur

BREDA – Een 24-jarige man uit Etten-Leur wordt verdacht van het afpersen van meer dan honderd minderjarige meisjes. Hij verleidde ze tot het sturen van naaktfoto’s en perste ze vervolgens af, maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend in de rechtbank in Breda. De officier van justitie spreekt van het grootste onderzoek naar onlinemisbruik van minderjarigen ooit in Nederland.

In zijn computer vond de politie 150 mappen met verschillende meisjesnamen. In sommige submapjes staan soms duizenden afbeeldingen van een slachtoffer, aldus de officier van justitie. “Hij heeft de levens van zijn slachtoffers tot een hel gemaakt”, zei de aanklaagster.

De politie is nog lang niet klaar met het onderzoek. De identiteit van nog tientallen minderjarige meisjes moet nog worden achterhaald. De slachtoffers zijn veelal minderjarig en wonen door het hele land. Het onderzoek begon met een aangifte van een meisje uit Noord-Holland dat 15 was toen ze werd afgeperst.

De officier sprak van sextortion. Dat is afpersing met seksueel getinte foto’s of video’s van het slachtoffer door ze meer pikante foto’s of video’s te vragen. De verdachte zou een van zijn slachtoffers ook hebben gevraagd om seks te hebben met haar vriend en dat voor hem te filmen.

Door: ANP