Overvaller uit avondwinkel gejaagd door medewerker met stok

Overvaller uit avondwinkel gejaagd door medewerker met stok

Geplaatst op 17 januari 2023, om 12:14 uur

AMSTERDAM – Een avondwinkel aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam is in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 januari overvallen. Eén persoon die aanwezig was in de zaak is hierbij licht gewond geraakt.

Rond 01.10 uur stapte een man de winkel binnen en heeft, met gebruik van een wapen, gepoogd de winkel te overvallen. Een medewerker pakte vervolgens een stok en jaagde de man de zaak uit. De overvaller verliet daarna de avondwinkel in de richting van de Tussenmeer. Een medewerker rende nog achter de man aan, maar verloor hem op een gegeven moment uit het oog. De politie werd gealarmeerd en maakte ook nog een zoekslag in de omgeving, maar de man werd niet meer aangetroffen.

Signalement overvaller
De overvaller heeft het volgende signalement: Het is een man tussen de 30 en 35 jaar oud, droeg een donkerkleurige winterjas met daaroverheen een bodywarmer. Onder de bodywarmer droeg hij een joggingsbroek en gympen en hij had een donkerkleurige rugtas bij zich. Verder droeg hij een bril met goudkleurig montuur.

De recherche heeft deze overval in onderzoek en komt graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken heeft (of kan hebben) met deze overval? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek.

foto’s: Michel van Bergen