‘Verwarde jongeman’ overvalt Intertoys

‘Verwarde jongeman’ overvalt Intertoys

Geplaatst op 17 januari 2023, om 13:00 uur

HUISSEN – Speelgoedwinkel Intertoys in Huissen is maandag pal voor sluitingstijd overvallen. Eigenaar Paul van Driel vertelt tegenover de Gelderlander dat aan het einde van de middag ‘een verdwaasd ogende jongeman’ de winkel aan de Langestraat binnenliep.

De jongen kwam iets voor 17.30 uur de winkel binnen. De jongen liet een mobiele telefoon aan de eigenaresse zien, waarop de tekst ‘dit is een overval’ stond. De jongen hield in zijn hand een plastic tas vast en riep ‘snel, snel’, zegt Van Driel. ,,Mijn vrouw had net daarvoor de kassa geleegd, dus er was niets meer te halen. Een geluk bij een ongeluk. Ze liet de lege kassa aan de overvaller zien, die daar schijnbaar niet op had gerekend.” De jongen vertrok echter zonder buit uit de winkel.

Hoewel de jongen geen geld wist te buiten te maken, zit de schrik er goed in bij de eigenaren van de winkel. De politie heeft op dit moment geen zicht op de dader, maar bekijkt wel camerabeelden en hoopt getuigen zich te melden. De eigenaar noemt het erg treurig dat een speelgoedwinkel het doelwit is van een overval.