Graffiti spuiten op Betuweroute gaat gruwelijk mis: 19-jarige gereanimeerd

Graffiti spuiten op Betuweroute gaat gruwelijk mis: 19-jarige gereanimeerd

Geplaatst op 16 januari 2023, om 11:09 uur

VALBURG – Bij een café in Valburg werd zondag een jongeman, die onder stroom was gekomen bij een poging om graffiti te spuiten op de Betuweroute, gereanimeerd door de uitbater, Bas Nab. Nab vertelde aan De Gelderlander dat hij aanvankelijk dacht dat de groep jonge mannen koperdiefstal aan het plegen was, maar later hoorde dat ze graffiti-artiesten waren.

De jongens reden met het slachtoffer per auto naar het café om hulp te vragen.  ,,De rook kwam op dat moment nog van zijn lichaam”, vertelt Nab de ochtend na het incident. Het slachtoffer, een 19-jarige man uit Arnhem, klom op een trein en kwam in aanraking met de bovenleiding. ,,Van zijn vrienden begreep ik dat hij al brandend van de wagon werd getorpedeerd. Zij moeten hier ook een trauma aan overhouden.” aldus Nab tegenover De Gelderlander.

De jongeman is opgenomen in het ziekenhuis met brandwonden en is buiten levensgevaar.

Foto’s & video: Roland Heitink