Ruim 800 kilometer file in Nederland, onder meer door ongevallen

Ruim 800 kilometer file in Nederland, onder meer door ongevallen

Geplaatst op 16 januari 2023, om 09:20 uur

DEN HAAG – Er staan maandagochtend opvallend veel files, zegt Rijkswaterstaat. De ANWB telde rond 08.00 uur ruim 800 kilometer file in Nederland. Volgens Rijkswaterstaat komen de files door ongelukken, maar ook doordat er simpelweg veel verkeer rijdt. “Bovendien werkt het weer ook niet mee.”

Op de A73 bij de Zuiderbrug richting Nijmegen is een ongeval gebeurd met meerdere auto’s. De vertraging hier is 80 minuten, aldus Rijkswaterstaat. Het verkeer op de A4, dat ook vast stond door een ongeval, rijdt inmiddels weer.

De problemen daar kwamen door een elektrische auto die in brand was geraakt, meldt de ANWB. Ook op andere plekken in Nederland gebeurden maandagochtend ongevallen, zoals op de A12.

Door: ANP