Overleden spookrijder (33) en bijrijder (17) waren mogelijk betrokken bij schietpartij

Overleden spookrijder (33) en bijrijder (17) waren mogelijk betrokken bij schietpartij

Geplaatst op 16 januari 2023, om 14:19 uur

PRINSENBEEK – De inzittenden van de spookrijdende auto op de A16 zijn mogelijk betrokken geweest bij een schietincident eerder op de avond, in Roosendaal. Dat meldt de politie maandag. De auto kwam zondagavond op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek (Noord-Brabant) in botsing met een ander voertuig. De bestuurder van de spookrijdende auto, een 33-jarige Tilburger, en een passagier, een 17-jarige jongen uit Harreveld, kwamen daarbij om het leven.

Een derde inzittende, een 19-jarige man uit Drunen, raakte gewond en is aangemerkt als mogelijke verdachte van betrokkenheid bij de schietpartij. In de auto is een vuurwapen gevonden, aldus de politie.

De auto waar de spookrijdende wagen tegen botste, werd bestuurd door een 54-jarige man uit Rotterdam. Hij is om het leven gekomen. Twee andere inzittenden van deze auto, een 51-jarige moeder en haar 14-jarige dochter uit Antwerpen, raakten gewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Ook zat in de auto een hond die de botsing niet heeft overleefd.

Gedoofde lichten
De schietpartij waarbij de verdachte auto betrokken zou zijn geweest, gebeurde rond 23.00 uur op de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Een 19-jarige Roosendaler raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Rond 23.15 uur zagen politieagenten een auto er met gedoofde lichten en hoge snelheid vandoor gaan op de A58 tussen Roosendaal en Breda. Politieauto’s reden er achteraan, maar konden niet in de buurt komen. “Politie-eenheden hebben de achtervolging gestaakt toen de auto in tegengestelde richting de snelweg opdraaide”, zo meldt de politie.

De politie doet verder onderzoek naar de schietpartij in Roosendaal en de toedracht van het ongeval op de A16. Ook de Rijksrecherche doet onderzoek, omdat er aan het ongeval een achtervolging door de politie vooraf ging.

Door: ANP