Politie schiet op auto in poging dief aan te houden

Politie schiet op auto in poging dief aan te houden

Geplaatst op 13 januari 2023, om 15:02 uur

HOOFDDORP– Een vermeende autokraker is er woensdag vandoor gegaan in Hoofddorp toen twee agenten hem wilden aanhouden. De man reed in op agenten, waarop een van hen schoten loste. De politie maakt dat vrijdag bekend is nog naar hem op zoek.

De politie ontdekte een auto waarvan de bestuurder mogelijk betrokken was bij autokraken in Hoofddorp. Kort daarna reed de auto weg, waarop de politie een achtervolging startte. Agenten wilden de bestuurder aanhouden, maar die snelde ervandoor. De auto raakte enkele agenten. Eentje liep licht letsel op.

In een poging om de verdachte alsnog te stoppen, loste een van de agenten gericht schoten op de auto. Maar de man wist weer te ontsnappen. Even verderop reed de verdachte in op een andere politieauto en verdween.

De auto van de verdachte is later leeg aangetroffen aan de Landleeuw. Aan de IJweg, ook in Hoofddorp, zijn twee opengebroken auto’s ontdekt. De politie onderzoekt of de man iets te maken heeft met die auto’s.