Winters weer op komst: volgende week kans op sneeuw

Winters weer op komst: volgende week kans op sneeuw

Geplaatst op 13 januari 2023, om 16:15 uur

BINNENLAND – De schaatsen hoeven nog niet uit het vet, maar volgende week wordt het wel voorzichtig winters weer. Hoewel de afgelopen week nog veel regen viel bij relatief hoge temperaturen van rond de 11 graden overdag, wordt het komend weekend geleidelijk kouder. Dinsdag en woensdag gaan de temperaturen omlaag en vallen er winterse buien.

Volgens Magdel Erasmus van Buienradar ,tegenover RTLNieuws, zijn er vooral dinsdag en woensdag kansen op winterse buien en nachtvorst. “Vanaf de nacht van maandag op dinsdag kunnen er in het hele land winterse buien vallen. Dinsdag overdag hebben we te maken met af en toe een winterse bui en voor woensdag geldt hetzelfde. In de loop van de week neemt de kans op neerslag af”, aldus Erasmus.

Vanwege de winterse buien en de nachtvorst is er dinsdag en woensdag kans op gladde wegen. De gemiddelde temperatuur in deze tijd van het jaar ligt rond de 6 graden, dus volgende week duiken we daar onder. Aan de andere kant was het de afgelopen week juist wat warmer dan gemiddeld.

Hoe de temperaturen zich later volgende week ontwikkelen is nog niet duidelijk. De modellen laten daarover nog geen eenduidig beeld zien. Houd dus de weersvoorspellingen in de gaten en pas je gedrag hierop aan.