Vrouw wordt betrapt op rijden zonder rijbewijs en laat zoon (zonder rijbewijs) verder rijden

Vrouw wordt betrapt op rijden zonder rijbewijs en laat zoon (zonder rijbewijs) verder rijden

Geplaatst op 11 januari 2023, om 10:50 uur

SOMEREN – De politie in Someren stond dinsdagmiddag voor een opmerkelijk tafereel. Een vrouw werd daar betrapt terwijl ze achter het stuur zat zonder rijbewijs en kreeg hiervoor een bekeuring. De vrouw beloofde de agent dat ze iemand anders zou laten verder rijden en dat was haar zoon, die ook nog nooit zijn rijbewijs had gehaald.

De politie van Someren meldt het voorval op Instagram. ‘Mevrouw stond nog voor haar woning en ze beloofde dat iemand anders verder zou rijden. Ongeveer twee minuten later zag ik de auto opnieuw in Someren rijden. Er reed inderdaad iemand anders en de mevrouw die ik eerder sprak, zat er naast. Keurig voor elkaar zou je zeggen’, aldus de betreffende agent.

De agent besloot de auto toch te controleren om er zeker van te zijn dat alles klopte. ‘Vervolgens bleek dat de zoon van deze mevrouw reed. Deze had ook nog nooit zijn rijbewijs gehaald. Zo resulteerde dit opnieuw in een bekeuring.’

Bij de volgende overtreding wordt het voertuig in beslag genomen. ‘Mevrouw gaf echter aan dat ze het zo ver niet wil laten komen en de auto vandaag nog gaat verkopen.’

Foto: Politie Someren