Man op beeld die handgranaat achterliet bij coffeeshop

Man op beeld die handgranaat achterliet bij coffeeshop

Geplaatst op 11 januari 2023, om 11:20 uur

TILBURG – Bij een Tilburgse coffeeshop werd in de nacht van 26 op 27 oktober 2022 en handgranaat achtergelaten. Die ontplofte niet, maar was wel degelijk echt en dus levensgevaarlijk. De man die rond 01.15 uur het explosief neergooide daar aan de Gasthuisring is door camera’s vastgelegd.

De dader lijkt een vrij lichte huidskleur te hebben. Hij had lichtblauwe handschoenen aan en verder donkerkleurige kleding. Heeft u een idee wie hij kan zijn en/of waarom hij de handgranaat achterliet, meld het alstublieft bij de politie.

Belangrijke getuige
Kort na de dader liep een mogelijk belangrijke getuige langs de coffeeshop. Hij leek de handgranaat te zien, maar liep door. Even verderop sprak hij iemand aan die in een geparkeerde auto zat, waarna hij terugliep in de richting waar hij vandaan was gekomen.

Herkent u zichzelf of heeft u een idee wie de langslopende getuige kan zijn, geef het alstublieft door. Met de persoon die in de auto zat heeft de politie inmiddels gesproken.

Help de politie
– Wie is de persoon die de handgranaat achterliet?
– Wie heeft informatie over het motief?
– Wie is de mogelijk belangrijke getuige?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34