Code geel in westen om zware windstoten donderdagochtend

Code geel in westen om zware windstoten donderdagochtend

Geplaatst op 11 januari 2023, om 10:11 uur

BINNENLAND – Het westen en noordwesten van het land kunnen donderdagochtend te maken krijgen met harde wind, meldt het KNMI. Het gaat om zware windstoten tussen de 75 en 90 kilometer per uur. Er is voor donderdagochtend code geel afgegeven voor meerdere provincies.

Verder is het donderdag bewolkt en zal er op veel plaatsen regen vallen.

Voor woensdagavond werd al code geel afgekondigd voor het hele land vanwege zware buien en windstoten. Ook kan het onweren en kan er hagel vallen. De stormen trekken woensdag vanuit het westen over ons land.

Code geel is de laagste waarschuwing van het KNMI. Als er geen waarschuwingen zijn, is dat code groen.

Door: ANP