Man onder invloed rijdt tegen gevel van woning waarna auto in brand vliegt

Man onder invloed rijdt tegen gevel van woning waarna auto in brand vliegt

Geplaatst op 7 januari 2023, om 14:43 uur

TYNAARLO – Een 40-jarige man uit Haren reed zaterdagochtend met zijn auto tegen de gevel van een woning aan de Berkenlaan in Tynaarlo. Na de botsing vloog de auto in brand, en de brandweer werd rond 4.00 uur gealarmeerd om het vuur te blussen. Gelukkig konden ze voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning, maar de gevel en een kozijn raakten wel behoorlijk beschadigd.

De man is door de politie aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Maar dat was niet het enige incident waarbij de man betrokken was die nacht. Rond 1:00 uur ’s nachts was hij al staande gehouden op de N386 tussen Peize en Vries, omdat hij verdacht werd van rijden onder invloed en het niet meewerken met de agenten. Hij werd toen per taxi naar een carpoolplaats gebracht, waar zijn auto was neergezet. Maar in plaats van te blijven wachten, stapte hij opnieuw achter het stuur en reed naar Tynaarlo, waar hij tegen de woning aan reed.

De bewoners van de woning zijn tijdelijk niet in staat om terug te keren naar hun huis vanwege de schade.

Foto’s: Brandweer Vries