Man zwaargewond na schietpartij op klaarlichte dag

Man zwaargewond na schietpartij op klaarlichte dag

Geplaatst op 7 januari 2023, om 16:02 uur

ROTTERDAM – Half drie zaterdagmiddag is op de Hoge Filterweg in Rotterdam-Kralingen meerdere keren geschoten. Een man raakte hierbij zwaargewond. Twee verdachten reden in een witte auto weg. Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.

Zaterdag 7 januari om half drie ’s middags klonken meerdere schoten vanaf de parkeerplaats aan de Hoge Filterweg. Meerdere getuigen belden het alarmnummer om de schietpartij te melden. Het slachtoffer bleek al onderweg naar het ziekenhuis. Getuigen verklaarden dat de twee verdachten er in een witte auto vandoor waren gegaan. Het slachtoffer is een 69-jarige Rotterdammer.

De politie doet onderzoek. Er wordt gesproken met getuigen en buurtbewoners. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek op de plek van het schieten. Voor het onderzoek zijn camerabeelden uit de omgeving erg welkom. Beschikt u over een deurbelcamera, dashcam of beveiligingscamera in die omgeving en zijn daarop de verdachten te zien, hun auto of iets van de schietpartij of wat daaraan vooraf ging, neem dan contact op met de politie.