UPDATE: Motoragent zwaargewond door spookrijder op A7, man aangehouden

UPDATE: Motoragent zwaargewond door spookrijder op A7, man aangehouden

Geplaatst op 6 januari 2023, om 10:00 uur

GRONINGEN– Een motoragent is in de nacht van donderdag op vrijdag zwaargewond geraakt door een spookrijder op de A7 ter hoogte van de afrit Hoogkerk in Groningen. Een 27-jarige man uit Groningen is later op het Hoendiep in diezelfde plaats aangehouden. Hierbij loste de politie enkele waarschuwingsschoten, meldt de politie vrijdagochtend.

De motoragent raakte gewond door een frontale botsing met de automobilist. Omdat niemand de aanrijding zag gebeuren, lag de agent enige tijd in de berm langs de weg, aldus de politie. Hij liep verschillende botbreuken op.

De botsing gebeurde na een achtervolging van de bestuurder. Agenten wilden eerder die nacht de auto waarin hij reed controleren maar de bestuurder negeerde het stopteken en reed weg. Hij ramde tijdens het rijden twee politieauto’s. De politie staakte de achtervolging uit veiligheidsoverwegingen, meldt de politie.

Na de aanrijding bleef de verdachte spookrijden op de A7. Hij vluchtte even later, nadat hij met de auto tot stilstand was gekomen, via het water naar de Eemsgolaan. De politie sloot daarop het gebied af en zag hem rond 01.20 uur fietsen op het Hoendiep. Na een aantal niet-gerichte waarschuwingsschoten werd hij aangehouden.

Volgens de politie weigerde de verdachte een test te doen om te kijken of hij onder invloed was.

Beeld: Venema Media

Door: ANP