Persoon gered uit brandende woning door brandweer

Persoon gered uit brandende woning door brandweer

Geplaatst op 6 januari 2023, om 09:45 uur

AMSTERDAM – In een woning aan de Eerste Jacob van Campenstraat in Zuid is donderdagavond brand uitgebroken. Een persoon is gered met behulp van de autoladder en nagekeken door ambulancepersoneel wegens rookinhalatie.

Twee honden die aanwezig waren in het pand zijn gered door ge brandweer en nagekken door de dierenambulance. Een persoon is vervoerd naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

De brandweer heeft de brand snel geblust en is daarna bezig geweest met het ventileren van het pand. Het is op dit moment nog onbekend wat de oorzaak van de brand is. Er zal een onderzoek naar de oorzaak worden gestart. De bewoners van de woning zijn door een naburig pand ondergebracht. Het is nog onbekend wanneer zij terug kunnen keren naar hun eigen huis. De schade aan het pand is aanzienlijk.

Foto’s: DierenAmbulance 020