OM Oostenrijk doet onderzoek naar dood Nederlandse skiester

OM Oostenrijk doet onderzoek naar dood Nederlandse skiester

Geplaatst op 4 januari 2023, om 21:30 uur

HINTERTUX– Het Oostenrijkse Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de dood zondag van een 28-jarige Nederlandse skiester op een piste op de gletsjer van Hintertux ten zuidoosten van Innsbruck. Dat melden Oostenrijkse media woensdag.

De vrouw stortte van de piste en overleed. Een 27-jarige vriendin kwam ook ten val en raakte zwaargewond. Op dezelfde dag deden zich nog twee ongelukken voor in hetzelfde gebied. Justitie in Oostenrijk vraagt zich af of er sprake is van dood door schuld en het veroorzaken van lichamelijk letsel door nalatigheid.

Een van de verdachten is de bedrijfsleider van de piste waar de ongelukken plaatsvonden.