Wijkagent Kelly treft tweede kerstdag meisjes aan: ‘Mama is dood’

Wijkagent Kelly treft tweede kerstdag meisjes aan: ‘Mama is dood’

Geplaatst op 4 januari 2023, om 21:00 uur

ROTTERDAM – Op tweede kerstdag krijgen agenten in de wijk IJsselmonde een spoedmelding. Ze reageren snel en rijden naar Rotterdam-Vreewijk, waar ze bij een huis aan de Treek twee meisjes aantreffen met betraande gezichten. “Mama is dood”, zegt een van hen.

Wijkagent Kelly neemt de kinderen meteen mee naar de politiewagen en geeft ze twee troostbeertjes, knuffels die hulpverleners soms meenemen om kinderen in een heftige situatie iets zachts in handen te geven.

De agenten rijden met de twee meisjes en andere familie van het slachtoffer naar het bureau. “De rit naar het bureau is pittig”, zegt Kelly. “Het verdriet van de meisjes, de eerlijke en praktische opmerkingen; ze komen bij ons binnen. We zijn stil. Ik kijk even opzij naar mijn maat en ik zie dat hij het net zo lastig heeft als ik.”

De vrouw is 43 jaar en is de nacht daarvoor met een vuurwapen om het leven gebracht. De verdachte, een 44-jarige man, bleef de hele nacht in het huis waar ook de twee kinderen waren en liet de meisjes de volgende ochtend alleen achter bij hun dode moeder.

Op het politiebureau is een speciaal ingerichte kamer voor familie van slachtoffers. De agenten nemen even een adempauze en moeten dan alles snel op papier zetten. Uiteindelijk gaan de kinderen mee met familie, volgens wijkagent Kelly “warme en liefdevolle mensen”.

Voor de dood van de 43-jarige vrouw zijn twee Rotterdammers (44 en 52) opgepakt. Eén van hen wordt verdacht van het doodschieten van de moeder. Hij zou naar het huis van de tweede verdachte aan de Jufferkade zijn gevlucht. In dat pand werd bij een huiszoeking een vuurwapen gevonden.