Wapens van straat na preventief fouilleeractie

Wapens van straat na preventief fouilleeractie

Geplaatst op 25 december 2022, om 12:14 uur

ROTTERDAM – Zaterdagavond vond een preventief fouilleeractie plaats op de Olympiaweg onder het Coen Moulijn viaduct. Naar aanleiding van deze actie zijn ruim 100 knalpatronen, 4 voorwerpen gelijkend op vuurwapens en enkele tientallen Cobra 6 aangetroffen. De eigenaar van de spullen, een 23-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden.

Agenten hielden tijdens de actie rond 21.30 uur een personenauto staande. In dit voertuig vonden agenten een aantal patronen voor in een wapen. Toen gevraagd werd naar het wapen dat bij de patronen hoort, verklaarde de bestuurder dat er in een busje ergens anders in Rotterdam meerdere wapens lagen. Andere agenten gingen op het voertuig af en troffen daar inderdaad een viertal voorwerpen gelijkend op echte vuurwapens (en voor afdreiging geschikt) aan. Ook werden er ruim 100 knalpatronen en enkele tientallen Cobra 6 aangetroffen.

De bestuurder van het voertuig bij de preventief fouilleeractie, een 23-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden.