Neergeschoten Nederlander in Antwerpen was op feest in nachtclub

Neergeschoten Nederlander in Antwerpen was op feest in nachtclub

Geplaatst op 25 december 2022, om 18:49 uur

ANTWERPEN – De 26-jarige man uit Vlissingen die in het centrum van Antwerpen zondagochtend met meerdere schotwonden is gevonden, was vermoedelijk op een feest geweest in een nachtclub in de Belgische stad waar veel Zeeuwen op afkwamen. Dat bevestigt het parket in Antwerpen. Het slachtoffer werd rond 06.00 uur ter hoogte van de Melkmarkt, vlak bij de Grote Markt uit een auto gegooid.

De bestuurder van de wagen met Nederlands kenteken ging ervandoor. Het voertuig is later in de buurt van Middelburg teruggevonden en wordt nog onderzocht op sporen, met hulp van de Nederlandse politie.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou buiten levensgevaar zijn, maar zijn toestand is nog wel kritiek, meldt een woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Een 20-jarige man die bij het slachtoffer was, is aangehouden en meegenomen voor ondervraging. Hij wordt nog steeds door de Belgische politie verhoord. Het parket denkt dat er nog meer inzittenden in de auto waren en is naar ze op zoek.

Het parket in Antwerpen leidt het onderzoek. Het is nog niet bekend waar en waarom het slachtoffer is neergeschoten en wie er allemaal bij betrokken waren.

LEES OOK: Neergeschoten Nederlander (26) in Antwerpen uit auto gegooid

Door: ANP