16-jarige jongen aangehouden voor fatale schietpartij waarbij 17-jarige omkwam

16-jarige jongen aangehouden voor fatale schietpartij waarbij 17-jarige omkwam

Geplaatst op 25 december 2022, om 18:52 uur

AMSTERDAM – De politie heeft zondag een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden voor de schietpartij in de hoofdstad afgelopen vrijdag. Daarbij kwam een 17-jarige Amsterdammer om het leven, meldt de politie zondag.

Het incident gebeurde rond 22.30 uur voor een woning aan de Haardstee, vlak bij station Bijlmer Arena. Hulpverleners probeerden het slachtoffer te reanimeren maar hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De politie hield eerder twee personen aan maar die worden niet meer verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Zij zijn op vrije voeten.

De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

 

LEES OOK: 17-jarige jongen doodgeschoten bij schietpartij

Foto’s: Michel van Bergen

Door: ANP