Honderden varkens bleken toch niet dood

Honderden varkens bleken toch niet dood

Geplaatst op 25 december 2022, om 10:33 uur

RHENEN – In een schuur aan de Sundertweg in Rhenen zijn zondagochtend tientallen varkens omgekomen nadat de stalventilatie was uitgevallen. In de schuur stonden ongeveer 800 varkens.

Rond 08:45 uur werd de brandweer opgeroepen voor ‘dier in problemen’. Hierop rukten de brandweer met meerdere voertuigen uit. Ter plekke was de stalventilatie uitgevallen waardoor de zuurstof wegviel in de schuur. De brandweer probeerde met ventilatoren het zuurstofgehalte weer op peil te krijgen.

Eerder meldde de Veiligheidsregio Utrecht dat honderden varkens het niet hadden overleefd, maar een groot deel bleek buiten bewustzijn en toch niet dood. In totaal zijn 39 varkens om het leven gekomen.

Foto’s: Persbureau Heitink