Poging straatroof en mishandeling, politie zoekt getuigen

Poging straatroof en mishandeling, politie zoekt getuigen

Geplaatst op 21 december 2022, om 11:27 uur

HOORN – Dinsdagmiddag omstreeks 13.00 uur hebben drie jongens geprobeerd een 18-jarige man uit Volendam op de Nieuwe Steen te beroven van zijn eigendommen. Het slachtoffer is hierbij mishandeld, maar hoefde voor zijn verwondingen niet naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer werd uit het niets aangesproken. Vervolgens werd hij van achter vastgepakt en probeerde de jongens zijn eigendommen afhandig te maken. Dit lukte niet omdat het slachtoffer weg kon komen en zelf hulp kon inschakelen.

Signalement verdachten

Er is een signalement bekend van twee personen.

Persoon 1:

 • Man
 • Tussen de 16 en 17 jaar oud
 • Ongeveer 1.75 meter lang
 • Slank postuur
 • Kort bruin gekleurd haar
 • Droeg een gewatteerde grijze jas

Persoon 2:

 • Man
 • Rond de 18 jaar oud
 • Ongeveer 1.90 meter lang
 • Breed postuur
 • Droeg een zwarte jas tot op de heupen en had een capuchon op

Help de politie de daders te vinden

Zag u dinsdagmiddag omstreeks 13:00 uur iets opvallends in de omgeving van de Nieuwe Steen, herkent u de daders mogelijk op basis van het signalement of beschikt u over beeldmateriaal? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844