Nep-pakketbezorgers proberen woning te overvallen

Nep-pakketbezorgers proberen woning te overvallen

Geplaatst op 21 december 2022, om 11:33 uur

DEN HAAG – Dinsdagavond heeft er rond 20:45 uur een poging tot een woningoverval plaatsgevonden op het Oscar Romeroplein. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over de poging tot woningoverval? Ook dan komt de politie graag met u in contact.

Een van de bewoners van het huis aan het Oscar Romeroplein deed nietsvermoedend de deur open nadat er was aangebeld. Een man, die zich voordeed als pakketbezorger, overhandigde een pakket aan de bewoner. Hierbij zag de bewoner dat de man voor zijn deur een steekwapen bij zich droeg. Tegelijkertijd kwam er een tweede verdachte in beeld. De bewoner wist de woning in te vluchten en een huisgenoot te alarmeren, die de politie kon inschakelen. De twee verdachten zijn daarop gevlucht. Mogelijk hebben ze bij hun vlucht een scooter gebruikt en zijn ze in de richting van de Laan van de Mensenrechten weggereden.

Signalement verdachten
Een van de verdachten is een man in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Hij heeft een slank postuur en is ongeveer 1.90 meter lang. Hij droeg in de avond van 20 december een jas van pakketbezorgingsdienst DHL en hij droeg een donkere integraalhelm op zijn hoofd. De tweede verdachte is eveneens een man van tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij is rond de 1.70 meter lang en droeg een donkerkleurige, vermoedelijk bruine jas tijdens de overval.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van de woningoverval. Heeft u iets verdachts gezien tussen 20:30 en 21:00 uur op of in de omgeving van het Oscar Romeroplein in Den Haag? Of heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Dan komt de politie graag in contact met u via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Dat kan via M.: 0800-7000.