UPDATE: Auto ramt fietsers en woning, één dode en gewonde

UPDATE: Auto ramt fietsers en woning, één dode en gewonde

Geplaatst op 21 december 2022, om 13:00 uur

TILBURG – Op de op de Ringbaan-Oost in Tilburg heeft woensdagmiddag een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden in Tilburg, waarbij een fietser is overleden en een andere fietser gewond is geraakt. Volgens de politie is een automobilist opgepakt in verband met het ongeval.

Het ongeval gebeurde op de kruising met de Gelrebaan, waarbij twee auto’s zwaar beschadigd raakten en twee fietsen op het fietspad en midden op de weg lagen. Ook is een huis geraakt.

Getuigen verklaren dat de automobilist een fietser raakte bij een oversteekplaats en daarna een reclamezuil uit de grond schepte, waarna de tweede fietser tientallen meters verderop op het fietspad belandde. Volgens buurtbewoners is de automobilist na het ongeval uit zijn raam geklommen en weggevlucht, maar is hij kort daarna door de politie opgepakt.

Er worden snelheden van meer dan 100 kilometer per uur genoemd door buurtbewoners. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en de Ringbaan-Oost blijft daarom tussen de kruisingen met de Wagenaarstraat en de Gelrebaan tot zeker 16.00 uur afgesloten.

Foto’s: Toby de Kort