Inbrekers slaan getuige neer met hamer

Inbrekers slaan getuige neer met hamer

Geplaatst op 21 december 2022, om 10:46 uur

ALKMAAR – In de Hekelstraat heeft omstreeks woensdagnacht 02.15 uur een inbraak plaatsgevonden in een juwelierszaak. Twee mannen, getooid met bivakmutsen, sloegen met zware hamers de voordeur in. Vervolgens hebben zij ook in de zaak diverse vitrines aan diggelen geslagen en sieraden weggenoen.

Een passant riep de mannen aan en maande hen te stoppen. Hierop volgde een schermutseling, waarbij een verdachte met de hamer de man op het hoofd sloeg. De man raakte hierdoor ernstig gewond en is uiteindelijk naar het ziekenhuis overgebracht.

De verdachten renden vervolgens weg naar een klaarstaande tweewielige motorscooter. Van de motorscooter was de kentekenplaat en achter verlichting afgeplakt. Zij zijn weggereden in de richting van het Verdronkenoord.

De mannen  voldoen aan het volgende signalement: man 1, tussen 18 en 25 jaar oud, donkergetinte huidskleur, gekleed in een zwart regenpak met fluoriderende strepen op de rug. Het kan zijn dat deze man gewond is aan het gelaat. Man 2, Ongeveer 180 cm Ongeveer 18 – 25 jaar oud, lichtgetinte huidskleur, ook gekleed in een Zwart regenpak met fluoriderende strepen op de rug. Deze man droeg een zwarte rugzak, lijkend op een knapzak zonder stok.

De eigenaresse van de juwelierszaak doet aangifte.  Aan de slachtoffers wordt slachtofferhulp aangeboden.

 

GETUIGENOPROEP

De politie roept getuigen op die de combinatie motorscooter en signalementen herkennen. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip.