Homoseksuele man zwaar toegetakeld bij het station

Homoseksuele man zwaar toegetakeld bij het station

Geplaatst op 17 december 2022, om 07:02 uur

DEN HAAG – Op vrijdagavond is een homoseksuele man hevig aangevallen in en rond het Centraal station van Den Haag. Volgens getuigen tegenover Regio15 zou de man in een trein zijn lastiggevallen door een groep jongeren die hem beledigden vanwege zijn seksuele geaardheid. Nadat de man uit de trein ging, werd hij voor het station zwaar mishandeld. Hij is onder andere geslagen, geschopt en kreeg glas in zijn gezicht.

Personeel van de Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft het slachtoffer afgeschermd om te voorkomen dat het incident gefilmd of gefotografeerd werd. Een voorbijganger die arts was, heeft eerste hulp verleend. Het slachtoffer is vervolgens door ambulancepersoneel onderzocht en naar het ziekenhuis gebracht met letsel aan zijn gezicht. Zijn vrienden, met wie hij op het station had afgesproken, waren zeer geschrokken van het incident, meldt Regio15.

Politieagenten hebben in de omgeving naar de verdachten gezocht, maar het is nog niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht. De bewakingsbeelden van het incident zullen worden bestudeerd om de daders op te sporen.