Twee bewoners azc aangehouden voor brandstichting

Twee bewoners azc aangehouden voor brandstichting

Geplaatst op 17 december 2022, om 09:29 uur

MIDDELBURG – Twee bewoners van het asielzoekerscentrum in Middelburg waar zaterdag brand woedde zijn aangehouden op verdenking van brandstichting, meldt de politie. De verdachten zijn een man van 28 jaar en een man van 22 jaar. Ze worden gehoord door de politie. Door de brand kunnen zo’n 90 bewoners die op de derde en vierde verdieping van het centrum woonden voorlopig niet terug.

De politie is ook een onderzoek gestart naar de omstandigheden die tot de brand leidden. Rond 07.50 uur begon de brand op de vierde verdieping van de opvanglocatie aan de Laurens Stommesweg, aldus de politie.

De Veiligheidsregio Zeeland meldde al opvang te zoeken voor de komende nacht en de langere termijn. Zo’n 140 bewoners van de onderste verdiepingen kunnen zondag pas terug, omdat het zeker 24 uur duurt om de woningen weer toegankelijk te maken. Voor deze mensen wordt opvang voor de komende nacht ingericht. Nog eens 70 bewoners van de zijvleugels en aanleunwoningen kunnen zaterdagmiddag terug naar hun woningen.

Bij de brand raakten acht mensen lichtgewond. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis. De gewonden hadden vooral rook ingeademd. Een van de slachtoffers was een brandweerman. Hij werd behandeld in het ziekenhuis voor een verwonding aan zijn hand.

Foto via Twitter : Frans Bosscha

Door: ANP