School ontruimd vanwege ontploffing door nitraat in de muur

School ontruimd vanwege ontploffing door nitraat in de muur

Geplaatst op 13 december 2022, om 16:27 uur

TILBURG – Op het Reeshof College in Tilburg is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Het vuur brak om kwart over twee uit in een kleedkamer bij de gymzaal. De school werd daarop ontruimd en het vuur was snel onder controle.

Volgens leerlingen was er sprake van een nitraat dat in een gat in de muur van de kleedkamer was gestopt. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

De brand veroorzaakte enige schade aan de kleedkamer, maar gelukkig raakte niemand gewond. De school blijft tot nader order gesloten terwijl de politie het onderzoek voortzet en de schade wordt opgelopen.

Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het plaatsen van het nitraat in de muur. De politie zal ongetwijfeld verder onderzoek doen en de verantwoordelijken zullen naar verwachting worden aangehouden.