Automobilisten negeren rood kruis en Rijkswaterstaatwagen op A12

Automobilisten negeren rood kruis en Rijkswaterstaatwagen op A12

Geplaatst op 12 december 2022, om 09:32 uur

DUIVEN – Op een maandagochtend in de vroege uren sloten de politie en Rijkswaterstaat de A12 IJsselbrug bij Duiven af vanwege een ongeluk. Over een afstand van ongeveer 3 kilometer werd dit aangegeven met rode kruizen op de matrixborden. Aan het einde van die 3 kilometer stond er een auto van Rijkswaterstaat met een grote “Stop”-bord.

Terwijl de politieagenten nog bezig waren op de snelweg, reden er meerdere bestuurders door over de afgesloten snelweg. Dit was natuurlijk levensgevaarlijk en de meeste bestuurders werden bekeurd. Veel bestuurders wisten niet wat een rode kruis betekende en één persoon dacht zelfs dat het een storing was.

De politie vertelde dat er een jonge man was die de absolute winnaar was in de categorie onverantwoord rijgedrag. Hij kwam met hoge snelheid op de auto van Rijkswaterstaat afgereden en kon net op tijd uitwijken om de betonblokken te vermijden. Toen agenten hem aanspraken, zei hij meteen dat hij de agenten en borden niet had gezien omdat hij aan het bellen was.

De politie was verrast door zijn houding en gedrag en het bekeuringsgesprek verliep inderdaad niet zo vriendelijk van hun kant. “Wij hebben namelijk de vervelende eigenschap dat we graag levend thuiskomen na onze dienst en dit had heel anders kunnen aflopen”, schreef de politie op Facebook. Het is belangrijk om altijd goed op te letten wanneer we de weg op gaan en de aanwijzingen van de politie en Rijkswaterstaat te volgen, om ongelukken en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Foto via Facebookpagina Politie Duiven