Brand na vermoedelijk vuurwerk explosie bij woning

Brand na vermoedelijk vuurwerk explosie bij woning

Geplaatst op 12 december 2022, om 11:20 uur

AMSTERDAM – De brandweer is maandagochtend in actie gekomen nadat er brand was uitgebroken bij een woning in Amsterdam Osdorp.

Even na half tien kwam de melding binnen dat er brand zou woeden aan het Kospad. Voorafgaand aan de brand zou er een harde explosie te horen zijn geweest die door veel buurtbewoners gehoord is. De brandweer heeft de brand geblust en de woning geventileerd.

Bij de voordeur van de woning heeft grote schade opgelopen. Er is vermoeden van brandstichting met zwaar vuurwerk. Een voorlichter van de politie laat weten dat er na het incident 4 jongens zijn weggerend en dat ze daar naar opzoek zijn.

Team Explosieven Verkenning (TEV) heeft onderzoek gedaan en de Forensische Opsporing gaat alle sporen veilig stellen.

Foto’s: Michel van Bergen