Brand in supermarkt: woningen erboven tijdelijk ontruimd

Brand in supermarkt: woningen erboven tijdelijk ontruimd

Geplaatst op 12 december 2022, om 09:09 uur

ROTTERDAM – In de nacht van zondag op maandag is er een brand geweest in een supermarkt aan de Riederlaan in Rotterdam. De hulpdiensten werden rond 01.10 uur gealarmeerd en kwamen ter plaatse om de brand te blussen.

Bij aankomst bleek de deur van de supermarkt geforceerd te moeten worden om binnen te kunnen komen. Eenmaal binnen moesten de brandweerlieden het plafond slopen om bij het vuur te kunnen komen. Gelukkig konden zij het vuur snel blussen en raakte er niemand gewond.

Vanwege de flinke hoeveelheid rook die ontstond, moesten ongeveer twintig bewoners van de woningen boven de supermarkt tijdelijk hun huis uit. Zij werden opgevangen in hun auto’s en later in het kantoor van de Stadsmarinier.

Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Er zal onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van de brand.

Foto’s:Terence Hersbach