40-Jarige man veroordeeld voor diefstallen uit woning

40-Jarige man veroordeeld voor diefstallen uit woning

Geplaatst op 7 december 2022, om 07:53 uur

ARNHEM – De rechtbank veroordeelt een 40-jarige man uit Arnhem voor een aantal diefstallen uit woningen en 1 poging daartoe. Ook vindt de rechtbank bewezen dat de man met de gestolen pinpassen geld opnam. De rechtbank legt de man een gevangenisstraf op van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

De man verschafte zich de toegang tot de woningen door insluiping en 1 keer door braak. Bij de diefstallen nam de man pinpassen en een portemonnee mee. Met de pinpassen betaalde de man vervolgens boodschappen en pinde hij contant geld bij. De man deed bij een andere woning een poging om binnen te komen, maar dit lukte niet omdat de deuren waren afgesloten met het nachtslot. Omdat de man al in de tuin was geklommen en met een lichtje in de sloten had geschenen, oordeelt de rechtbank dat er sprake was van een strafbare poging.

Strafbepaling
De rechtbank oordeelt dat er geen andere straf kan volgen dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank houdt in positieve zin rekening met het feit dat de man grotendeels openheid van zaken gaf en dat de man psychische problemen heeft. De man is gebaat bij hulp om zijn leven weer op de rit te krijgen. Daarom legt de rechtbank een lagere straf op dan door de officier van justitie is geëist.

Bijzondere voorwaarden
Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden, waaronder onder andere een meldplicht bij de reclassering, een behandeling en woonbegeleiding.