VIDEO: Wandelaar ziet kinderfiets in de vijver: hulpdiensten massaal in actie

VIDEO: Wandelaar ziet kinderfiets in de vijver: hulpdiensten massaal in actie

Geplaatst op 1 december 2022, om 07:05 uur

ZEVENAAR – In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00:20 uur werden hulpdiensten massaal opgeroepen om naar Zevenaar te gaan. Een wandelaar met een hond had een kinderfiets in de vijver aangetroffen aan de Wilhelminalaan. Het achterlicht van de fiets brandt nog, waardoor groot alarm wordt geslagen.

Politie en meerdere brandweer eenheden, waaronder een oppervlakte reddingsteam komen ter plaatse. De politie laat weten dat er op het moment van de zoekactie geen vermissing is opgegeven van een kind. Daarbij is het tijdstip van aantreffen wat vreemd, maar gezien het brandende achterlicht kan er geen risico worden genomen.

De gehele vijver wordt minuscuul uitgekamd, waarna na iets meer dan één uur zoeken de zoekactie wordt gestaakt. In de vijver is door de brandweer niets gevonden en de politie gaat uit van vandalisme.

De politie spreekt ter plaatse schande van een dergelijke actie. Buiten het stelen en dumpen van een fietsje wordt er ook een grote hulpverlening opgezet om alles uit te sluiten. De politie hoopt de eigenaar van de betreffende fiets te achterhalen.