Helikopter assisteert bij zoektocht naar vluchtstrookloper

Helikopter assisteert bij zoektocht naar vluchtstrookloper

Geplaatst op 1 december 2022, om 06:34 uur

ZWANENBURG – De politie heeft woensdagavond enige tijd gezocht naar een man die even daarvoor op de vluchtstrook stond. Een woordvoerder van de politie laat weten dat ze een melding kregen van een persoon die op de vluchtstrook langs de A9 bij Zwanenburg (Noord-Holland) stond. Toen de agenten ter plaatse kwamen was deze het naastgelegen weiland in gevlucht.

De agenten zijn via de Kromme Spieringweg het weiland in gelopen om de persoon te zoeken. Vanuit de lucht heeft een politiehelikopter mee gezocht. Deze heeft zo’n half uur boven het weiland gehangen om te assisteren met zoeken.

Rond acht uur was de man aangetroffen en is deze meegenomen. Een ambulance stond klaar voor eventuele medische assistentie. De woordvoerster van de politie kon nog niet vertellen over het motief van de man om op de vluchtstrook te staan.

Foto’s: Michel van Bergen