Tram ontspoort na aanrijding met bestelbus

Tram ontspoort na aanrijding met bestelbus

Geplaatst op 30 november 2022, om 20:38 uur

AMSTERDAM – Een tram en een busje zijn woensdagavond hard met elkaar in botsing gekomen in Amsterdam. Het ongeval gebeurde even na 18:00 uur op de hoek van de Eva Besnyostraat met de Pampuslaan op de IJburg in Amsterdam.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen om hulp te bieden. Het letsel van de betrokkenen bleek gelukkig mee te vallen maar de schade is groot. De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, maar hij was wel aanspreekbaar. Door de klap is het voorste gedeelte van de tram ontspoord.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De weg is vooralsnog afgesloten en er rijden pendelbussen.

foto’s: Michel van Bergen