OM eist 22 jaar celstraf en tbs tegen Almelose kruisboogschutter

OM eist 22 jaar celstraf en tbs tegen Almelose kruisboogschutter

Geplaatst op 29 november 2022, om 11:49 uur

ALMELO – Tegen de Almelose kruisboogschutter Kenzo K. (30) heeft het Openbaar Ministerie dinsdag een celstraf van 22 jaar en tbs met dwangverpleging geëist. De officier van justitie sprak van een horrorscenario.

K. staat terecht voor het doodsteken van twee vrouwen in zijn flat op 17 september vorig jaar, wat hij volgens de officier met voorbedachten rade deed. Daarna heeft hij volgens het OM vanaf zijn eigen balkon gericht met een kruisboog geschoten op een politieagent en een verpleegkundige.

De dodelijke slachtoffers waren zijn 70-jarige onderbuurvrouw en haar 52-jarige nicht. Het 70-jarige slachtoffer werd op haar bank neergestoken nadat K. haar woning met grof geweld had weten binnen te dringen. Ze had negen steekwonden. Haar 52-jarige nicht is volgens het OM op meerdere plekken in de woning gestoken, gezien de bloedsporen. Ze is naar de slaapkamer gevlucht en uiteindelijk in de gang om het leven gebracht met zeventien messteken.

De 33-jarige verpleegkundige die bij de onderbuurvrouw op bezoek was om haar te verzorgen, wist ternauwernood via een balkon aan de M. Th. Steynstraat in Almelo te ontkomen. Hangend aan de reling belde ze met 112. De verpleegkundige viel van tweehoog en lag zwaargewond op de grond toen K. een pijl op haar afvuurde. “Zij is ontsnapt aan de dood”, zei de officier.

Door: ANP