UPDATE: Grote inzet hulpdiensten op Schiphol na mogelijke vondst gevaarlijke stoffen bij man

UPDATE: Grote inzet hulpdiensten op Schiphol na mogelijke vondst gevaarlijke stoffen bij man

Geplaatst op 29 november 2022, om 11:20 uur

SCHIPHOL – De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een deel van Schiphol Plaza, de centrale hal van de luchthaven, afgezet vanwege een persoon die had aangegeven gevaarlijke stoffen bij zich te hebben.

De persoon is niet aangehouden en heeft zichzelf gemeld bij de dienst, zegt de woordvoerder. De identiteit van de persoon is nog niet bekend.

De marechaussee doet onderzoek en kon nog niet zeggen wanneer de hal vrijgegeven kan worden.

“We nemen het zekere voor het onzekere”, zei de woordvoerder. Op beelden is te zien dat het rustig is in het afgezette gebied, enkele brandweerlieden staan bij elkaar. In de centrale hal zitten ook horecazaken als Burger King en Starbucks. Daar is het afgezet, aldus de marechaussee.

In tegenstelling tot eerdere berichten, rijdt de NS rijdt toch met minder treinen van en naar Schiphol. Dat komt door de inzet van de hulpdiensten. Aanvankelijk zei een woordvoerder nog dat alles zoals normaal reed. Er zijn geen vluchten vertraagd door de situatie op Schiphol Plaza.

Foto’s: Inter Visual Studio

Door: ANP