Valse melding zorgt voor inzet arrestatieteam

Valse melding zorgt voor inzet arrestatieteam

Geplaatst op 26 november 2022, om 23:06 uur

ZWIJNDRECHT – Een valse 112-melding zorgde ervoor dat in de Zuid-Hollandse wijk Walburg in Zwijndrecht vol stond met politie.

Een melder vertelde tegen de politie dat een andere man een gevaar zou vormen voor zijn omgeving en dat de man in bezit zou zijn van een vuurwapen en daarmee gedreigd zou hebben. Veel politie-eenheden, waaronder agenten van het Team Parate Eenheid en het arrestatieteam, kwamen ter plaatse. Ook een ambulance stond uit voorzorg paraat.

Uiteindelijk bleek het te gaan om een valse melding. De ‘verdachte’ had geen vuurwapens en had er ook niet mee gedreigd. Volgens een woordvoerder van de politie zou er sprake zijn geweest van een valse 112-melding. Met een megafoon wist de politie de melder naar buiten te praten. Hij is door de agenten aangehouden.