A12 bij centrum Den Haag dicht door demonstratie

A12 bij centrum Den Haag dicht door demonstratie

Geplaatst op 26 november 2022, om 12:34 uur

DEN HAAG– De A12 is bij het centrum van Den Haag in beide richtingen dicht, meldt de politie. Dat komt door een grote groep demonstranten van Extinction Rebellion, die de weg blokkeren sinds zaterdagmiddag. Volgens de groep zijn er zo’n 250 demonstranten, die protesteren tegen subsidies aan de fossiele industrie.

Op een livestream van de demonstranten zelf is te zien dat de politie even voor half één zaterdagmiddag de groep een eerste waarschuwing geeft. “Op last van de burgemeester mag de rijbaan niet geblokkeerd worden”, roept de politie om. Demonstranten wordt verzocht naar het nabijgelegen Malieveld te vertrekken, anders volgt aanhouding, aldus de politie.

Het is de vierde keer in een half jaar tijd dat Extinction Rebellion op deze plek demonstreert, zegt de groep.