Groot deel van het centrum van Arnhem zonder stroom na brand: Veel winkels dicht

Groot deel van het centrum van Arnhem zonder stroom na brand: Veel winkels dicht

Geplaatst op 26 november 2022, om 11:56 uur

ARNHEM – Zaterdagochtend is er brand geweest in een transformatorhuisje in het centrum van Arnhem. Hierdoor zit het centrum van de stad nu zonder stroom.

De brand werd die ochtend gemeld ter hoogte van Sting Modes aan de Roggestraat in Arnhem. Daar bleek een transformatorhuisje in brand te staan, waardoor grote delen van de binnenstad zonder stroom zit. Dit meldt de brandweer op Twitter. Er is opgeschaald naar het sein ‘GRIP 1’.

Dicht
Veel winkels in de Arnhemse binnenstad zijn gesloten op dit moment vanwege de stroomstoring. Onder andere grote keten als de Primark is dicht, maar ook kleinere winkels die in Vijzelstraat als de Ketelstraat en de andere straten in het centrum van Arnhem gevestigd zitten zijn vanwege de storing gesloten. Naar verluidt hebben parkeergarages ook last van de storing en werkt het betaalsysteem en de slagbomen niet meer.

Er wordt hard gewerkt om de binnenstad weer op het stroomnet aangesloten te krijgen, maar het is nog niet bekend hoelang dit gaat duren.

foto’s: Timo Bouman / Persbureau Heitink