Jongen van 16 krijgt jeugddetentie voor steken vrouw

Jongen van 16 krijgt jeugddetentie voor steken vrouw

Geplaatst op 24 november 2022, om 14:40 uur

ROTTERDAM – Een 16-jarige jongen uit Vlaardingen is donderdag veroordeeld tot een jaar jeugddetentie, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het neersteken van een 21-jarige vrouw in zijn woonplaats. De jongen fietste op 16 april achter de vrouw aan en stak haar plots met een mes in haar rug.

Het steekincident had grote impact op het slachtoffer en zorgde voor veel beroering in de samenleving, oordeelt de rechtbank. De jongen heeft diverse stoornissen. Hij wordt minder toerekeningsvatbaar geacht.

De opgelegde straf is gelijk aan de voorlopige hechtenis die de jonge Vlaardinger al heeft uitgezeten. Hij ondergaat nu een behandeling. De rechtbank vindt het niet passend om hem terug te sturen naar de jeugdinrichting, maar vindt dat nu moet worden ingezet op behandeling.

Door: ANP