Man opgepakt voor hacken Twitteraccount politicus

Man opgepakt voor hacken Twitteraccount politicus

Geplaatst op 23 november 2022, om 18:35 uur

NIJMEGEN– Een 22-jarige man is woensdag in een woning in Nijmegen opgepakt omdat hij iets te maken zou hebben met de hack van het Twitteraccount van een Nederlandse politicus. Dat gebeurde in de zomer van 2020. PVV-leider Geert Wilders laat op Twitter weten dat hij twee jaar geleden aangifte deed van een hack en dat de verdachte daarom is opgepakt. De politie kan niet bevestigen om welke politicus het gaat.

De politie laat wel weten dat het een onderzoek startte na de aangifte van een Tweede Kamerlid. De verdachte is verhoord en zit niet meer vast. Wilders noemt het “goed” dat de verdachte is opgespoord. “Onbegrijpelijk wel dat hij na verhoor is heengezonden – al blijft hij verdachte”, aldus Wilders op Twitter.

De aanhouding volgt op een samenwerking met de Amerikaanse autoriteiten, aldus de politie. In het onderzoek zijn twee woningen in Nijmegen doorzocht. Hierbij zijn verschillende gegevensdragers in beslag genomen.

Door: ANP