Na vinden lichaam wil politie weten wat er met Silvana is gebeurd

Na vinden lichaam wil politie weten wat er met Silvana is gebeurd

Geplaatst op 23 november 2022, om 16:58 uur

HOOGELOON – Nu de politie het lichaam van de sinds zaterdag vermiste Silvana Heber uit Hoogeloon dinsdagavond heeft gevonden richt het onderzoek zich op de vraag wat er precies is gebeurd. De politie zegt op zoek te zijn naar mensen die iets opvallends gezien hebben rond de woning aan de Dyckmeesterstraat waar de 36-jarige vrouw met haar twee dochters woonde, of de woning aan de Hoofdstraat waar ze heen wilde verhuizen. Of naar mensen die in het bosgebied Half Mijl tussen Vessem en Veldhoven iets gezien hebben.

De politie vond het lichaam van Silvana dinsdag om 23.00 uur in dat bos bij Half Mijl na niet nader genoemde “aanwijzingen”. Hierover wil de politie verder niets kwijt. Het is dan ook niet duidelijk of deze aanwijzingen afkomstig zijn van de 41-jarige ex-vriend van Silvana, die zaterdag werd gearresteerd. In eerste instantie op verdenking van betrokkenheid bij haar vermissing, sinds dinsdag op verdenking van moord op Silvana. Het voorarrest van de man werd dinsdag met veertien dagen verlengd.

Het onderzoek door het Openbaar Ministerie richt zich nu op de exacte toedracht en omstandigheden rond het overlijden van Silvana. Alle informatie is daarbij welkom, laat de politie woensdag weten.

De recherche begon afgelopen zaterdag met een groot onderzoek naar de vermissing van Silvana, nadat familieleden alarm hadden geslagen. Dit omdat ze niet kwam opdagen voor een afspraak. De politie hield er toen al rekening mee dat ze slachtoffer was geworden van een misdrijf. Voor haar leven werd gevreesd. Samen met de politie doorzochten medewerkers van het Veteranen Search Team de bossen en buitengebieden van haar woonplaats Hoogeloon. Dinsdagavond laat maakte de politie bekend haar lichaam gevonden te hebben.

Foto’s: Rico Vogels

Door: ANP