Vrouw ontkent diefstal spaargeld van 104-jarige Hilversummer

Vrouw ontkent diefstal spaargeld van 104-jarige Hilversummer

Geplaatst op 23 november 2022, om 18:38 uur

LELYSTAD– Een 49-jarige vrouw betwist met klem dat ze van een 104-jarige man uit Hilversum al zijn spaargeld heeft gestolen. In vier jaar tijd verdween volgens het Openbaar Ministerie 142.000 euro van de rekening van het slachtoffer. De vrouw stond woensdag voor de rechtbank in Lelystad.

Babs F. zorgde voor de alleenstaande bejaarde man. In maart 2014 gaf hij aan F. een algehele volmacht voor al zijn financiële zaken terwijl nog altijd onderzocht werd hoe de man er psychisch aan toe was. Begin 2014 leed de man aan wanen als gevolg van een delier na de dood van zijn vrouw. Wist hij toen wat hij deed, wilde een van de rechters weten. “Absoluut wel. Een notaris moet dat ook inschatten”, reageerde F. De volmacht werd opgesteld door een notaris waarmee F. innig bevriend was, bleek uit e-mails. Zij droeg hem ook aan bij de bejaarde man.

Hield ze alle betalingen bij, vroegen de rechters haar, want op 1 januari 2018 was al zijn geld op. “Had ik dat maar gedaan, dan had ik hier niet gezeten”, reageerde de verdachte. Volgens haar wilde hij niet dat ze alles bijhield. Via zijn rekeningen werden onder meer kleding voor de verdachte, rekeningen voor reparaties aan haar auto en cadeaus voor haar kinderen betaald. “Dat vond hij leuk om te doen”, zei F. hierover. Volgens het Openbaar Ministerie ging het bij de cadeaus en kleding al om 5000 euro. Ook sieraden en reisjes van F. werden volgens het OM van de rekening van de man betaald.

Volgens haar advocaat was F. een gezelschapsdame, zorgverlener, mantelzorger, chauffeur en administrateur voor hem. Ze hadden een zeer innige band en ze waren min of meer familie voor elkaar. Maar als al die betalingen met instemming van de inmiddels overleden 104-jarige zijn gedaan, waarom deed hij dan aangifte, vroeg de officier van justitie. Volgens F. zitten zijn buren erachter. Of hij was jaloers, omdat de vrouw een minnaar had die de aangever heel goed kende.

De zitting is woensdagmiddag wegens tijdgebrek onderbroken. Op 17 januari wordt de zaak voortgezet.

Door: ANP