Politie schiet op 27-jarige man in Amsterdam na bedreiging

Politie schiet op 27-jarige man in Amsterdam na bedreiging

Geplaatst op 20 november 2022, om 11:12 uur

AMSTERDAM – De politie heeft zondagochtend op de Waterkeringweg in het westen van Amsterdam geschoten op een man na een incident. De 27-jarige man raakte daarbij gewond aan zijn zij. Hij was aanspreekbaar en is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

De man is aangehouden. Kort voor het schietincident zou de man op de Admiraal de Ruijterweg iemand van zijn scooter hebben getrapt waarbij hij een doodsbedreiging zou hebben geuit.

De verdachte is een bekende bij politie en justitie. Hij reed op een motorscooter met een afgedekte kentekenplaat. Bij hem werd een patroonhouder van een vuurwapen gevonden. Ook had hij zeer zwaar vuurwerk bij zich, dat in beslag is genomen.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schieten door de politie, een standaardprocedure.